Gusle sa Ikonama (Sv. Đorđe, Sv. Jovan, drvo šljiva)

Motivi

Ikona Sv. Đorđa

Đurđevdan je hrišćanski i narodni praznik koji se proslavlja 6. maja, čime se obilježava uspomena na Svetog Đorđa koji je bio rimski vojnik u gardi cara Dioklecijana. Mučenički je stradao tokom progona hrišćana. Sveti Đorđe se na ikonama predstavlja na konju, u vojvodskom odijelu, sa kojeg kopljem probada aždaju.

Ikona Sv. Jovana

Sveti Jovan Krstitelj slavi se 20. januara. Taj dan posebno se slavi kao dan kumstva, pobratimstva i prijateljstva. Ličnost Jovana Krstitelja je posebna, kako zbog čudesnog dolaska na svijet i načina života, tako i zbog tragičnog izlaska iz života. Svetog Jovan nazivaju Krstiteljem, jer je po vjerovanju krstio Isusa Hrista u rijeci Jordan.

Manastir Ostrog

Smješten uz skoro vertikalnu liticu, visoko na planini Ostroška greda u Crnoj Gori. Posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom. Sastoji od Gornjeg i Donjeg manastira. Osnovao ga je hercegovački mitropolit Vasilije u 17. vijeku koji je tu i sahranjen, kasnije je i kanonizovan. Manastir Ostrog spada među najposjećenije u jugoistočnoj Evropi.

Izdvajamo

slika
Duborez-ikona Sv. Nikola #114

/

Cijena: 242 € Detalji
PDV uračunat u cijenu
slika
Sv. Georgije ikona - duborez #119

/

Cijena: 302.5 € Detalji
PDV uračunat u cijenu
slika
Gusle suvenir (orao) #109

Ručno rađeni suvenir, nemaju zvuk!!!

Cijena: 60.5 € Detalji
PDV uračunat u cijenu
slika
Gusle sa kozom (Njegoš, spomenik “zub”) #103

Gusle sa kozom. Na prednjoj strani gusala je Njegoš. Kalicu krasi spomenik junacima Mojkovačke bitke i lovorov list. Gud...

Cijena: 484 € Detalji
PDV uračunat u cijenu