Najčešća pitanja

Odgovaramo na vaša pitanja

Kako kupiti na sajtu gusle.me?

Proizvode je moguće naručiti popunjavanjem forme za kupovinu, koja se nalazi u opisu proizvoda (klikom na dugme Kupi otvara se forma za kupovinu), ili pozivom na broj +38267 467 539.

Da biste popunili formu neophodno je da unesete Vaše ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona, grad i adresu. Kada pošaljete ispunjenu formu, u najkraćem roku ćemo Vas kontaktirati radi dogovora oko načina plaćanja, dostave i ostalih detalja.

Naravno, vrata naše radionice su uvijek otvorena za sve zainteresovane. Nalazimo se u Bistrici - opština Mojkovac. Pozovite nas za više informacija, stojimo Vam na raspolaganju. 
Kontakt  telefon:  067 467 539
Naša lokacija: https://maps.app.goo.gl/363n6LoQBSSUTtVA6

Većina naših gusala ima slobodno mjesto za natpis ili inicijale. Ova opcija posebno je pogodna kada tražite originalan poklon a prednost je što ne čekate na izradu gusala.

Naravno, možete izabrati neko od dostupnih ili naručiti izradu novog gudala, po Vašoj želji. Izrada novog zahtijeva neko vrijeme, par dana za jednostavnije a do deset dana za složenije modele.

Cijena i plaćanje

Cijene svih dostupnih proizvoda nalaze se na sajtu Gusle.me. PDV je uračunat u cijenu koja je prikazana na sajtu.

Plaćanje se vrši uplatom na žiro račun u:
  • Hipotekarnoj banci na broj računa: 520-39295-45
  • CKB, na broj računa: 510-95825-73. 
  • Uplate iz inostranstva vrše se na račun: ME25520042000001343268 THEM DOO, BISTRICA BB, MOJKOVAC, MONTENEGRO.
Kao svrhu uplate potrebno je navesti naziv artikla i šifru, kao i broj računa (u polje poziv na broj zaduženja)
Ukoliko preuzimate gusle lično, moguće je plaćanje gotovinom. U svakom slučaju dobijate račun. 

Izrada gusala

Većina naših modela napravljena je od javorovog drveta. Imamo i gusle od šljive: https://www.gusle.me/proizvod_detalji/122, https://www.gusle.me/proizvod_detalji/145, https://www.gusle.me/proizvod_detalji/107 i jove (jofa): https://www.gusle.me/proizvod_detalji/136, koje takođe daju pitom i čist zvuk a pritom imaju karakterističnu boju.

Da, kupac može izabrati motive, boju i natpise koje želi. 

Cijena se određuje na osnovu vremena koje je potrebno da se naprave gusle. Gusle bez duboreza i sa manje detalja zahtijavaju manje utrošenog rada, samim tim i cijena će biti niža.

Ukoliko želite da poručite gusle koje trenutno nisu dostupne, ili gusle s motivima po Vašoj želji, na izradu se čeka u prosjeku mjesec dana.

Dostava

Ne, pažljivo pakujemo gusle u stiropor koji odgovara njihovom obliku koji na kraju oblažemo kartonom kako bismo ih osigurali od potencijalnih oštećenja.

Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda i zavisi od cjenovnika kurirske službe čije usluge koristimo. 
Ukoliko je na veb-sajtu istaknuto da proizvod ima besplatnu dostavu na teritoriji Crne Gore, isporuka je na teretu DOO THEM.

Isporuke se vrše u roku od tri do sedam radnih dana. 

Da, vršimo dostavu za sve Evropske zemlje, kao i za SAD i Kanadu. Cijena dostave zavisi od države i obračunava se u skladu sa cjenovnikom Pošte Crne Gore, čije usluge koristimo za slanje pošiljki za inostranstvo.
Cijena dostave zavisi od težine paketa (težina upakovanih gusala ne premašuje 4kg) i vrijednosti gusala.
Na sajtu Pošte,u okviru online kalkulatora, možete izračunati koliko bi koštala dostava paketa u Vašem slučaju.
Napomena: U slučaju izvoza, kupac ne plaća PDV. On će mu biti nakdandno naplaćen pri uvozu u državu čiji je stanovnik.

Proizvode je moguće lično preuzeti na adresi Bistrica bb, Mojkovac uz prethodni dogovor. 

Reklamacije

Reklamacije su moguće u slučaju nesaobraznosti proizvoda ugovoru ili kada je proizvod isporučen oštećen (ili u neispravnom stanju), a kada ta oštećenja nisu rezultat nepravilnog rukovanja robom od strane kupca.
S tim u vezi molimo sve kupce da odmah po prijemu pregledaju dobijeni proizvod i kontaktiraju nas ukoliko primijete bilo kakva oštećenja. 
Adresa: Them DOO, Bistrica bb, Mojkovac
E-mail: info@gusle.me.
Telefon: +38267 467 539.
U slučaju potvrđene reklamacije troškove vraćanja proizvoda preuzima prodavac.

Imate pravo na jednostrani raskid ugovora i to u roku od 14 (četrnaest) dana od dana prijema robe. Izuzetak se pravi u slučaju personalizovanog proizvoda (gusle/gudala/suveniri/duborezi/držači za gusle rađeni po narudžbi ili sa inicijalima ili natpisom po želji) kada gubite pravo na raskid ugovora.
Pravo na raskid ugovora ostvaruje se slanjem izjave (poštom/elektronskim putem) prije isteka gore pomenutog roka, sa sledećim podacima: ime i prezime, adresa, broj telefona i adresa elektronske pošte.
Troškove vraćanja proizvoda u ovom slučaju snosi kupac.

Popravke

Vršimo popravke starih gusala. Nakon utvrđivanja u kom stanju se nalaze gusle i da li je moguće popraviti ih, vlasniku dajemo rok u kom bi popravka bila izvršena. 

Zbog komplikovanosti transporta starih gusala (i odgovornosti koju pritom preuzimamo) usluge popravki organizovali smo u pakete i samo tako ih je moguće iskoristiti.

Naravno. U tom slučaju izvršićemo zamjenu struna na guslama a novo gudalo izaberite na stranici https://gusle.me/katalog/gudalo. Potrudićemo se da boju gudala prilagodimo boji Vaših gusala.

U okviru popravki gusala nudimo vam i zamjenu određenih djelova gusala kao što su konjići i zavrtnji.

Proces popravki

Dajemo rok od 2 do 3 sedmice od preuzimanja gusala. Na taj način obezbjeđujemo vrijeme neophodno da se Vaše gusle sigurno transportuju do naše radionice i nazad. 

Za zamjenu kože koristimo jareću (kozju) kožu, za strune na guslama najlon a na gudalo stavljamo konjsku dlaku.

Korisnička podrška

Ukoliko među gore navedenim pitanjima niste uspjeli da pronađete odgovor na Vaše pitanje, molimo Vas da nam pišete na email:  info@gusle.me. Na vaša pitanja biće odgovoreno radnim danima od 8.00-16.00 h.

Koje gusle kupiti?

U ponudi imamo više gotivih modela.
Pripremili smo kratki vodič sa savjetima prema budžetu i vremenu koje imate,
kako bismo vam pomogli da donesete pravu odluku. 😊


Imaš gusle kojima treba osvježenje?

Radimo zamjenu struna, kože na kalici, lakiranje, popravke slomljenih djelova i izradu onih koji nedostaju i sl.
Pogledajte "prije-posle" slike i kako zvuče gusle nakon popravke 😊